10 Motive pentru a manca bio

Dintr-un articol scris de medicul de medicina naturala şi nutritie holistica, Michelle Schoffro Cook (http://www.care2.com/greenliving/15-reasons-to-eat-organic-food.html ) o sa va prezint 10 motive pe care ar trebui sa le avem pentru a manca bio:
1. Alimentele bio sunt mai bogate in substante nutritive decat alimentele traditionale, conventionale se arata in mod constant in numeroasele studii efectuate de organizatiie de cercetare independente. Cercetarile arata ca aceste produse bio au un continut mai mare de vitamina C, antioxidanti si minerale cum ar fi calciu, fier, crom si magneziu.
2. Alimentele bio nu contin neurotoxine–acele toxine care sunt daunatoare creierului si celulelor nervoase. O clasa uzuala de pesticide numita organofosfati a fost iniţial dezvoltata ca un agent toxic nervos in timpul primului razboi mondial. Atunci cand nu a mai fost nevoie de aceste toxine in razboi, industria alimentara le-a adaptat pentru a ucide parazitii de pe alimente. Multe pesticide folosite in prezent sunt inca considerate neurotoxine.
3. Alimentele bio sprijina dezvolatarea creierului si organismului copiilor. Creierul si organismul in crestere al copiilor sunt mult mai sensibile la toxine decat ale adultilor. Alegerea bio ajuta hranirea noastra fara expunerea la pesticide si organisme modificate genetic.
4. Alimentele bio sunt alimente reale, nu fabrici de pesticide. Optsprezece la suta din toate semintele modificate genetic (si, prin urmare, plantele care cresc din ele) sunt proiectate pentru a produce propriile lor pesticide. Cercetările arata ca aceste seminte pot continua producerea de pesticide chiar in interiorul corpului dumneavoastra dupa ce ati mancat alimente din plante cultivate cu aceste seminte modificate genetic.
5. Pesticidele folosite in agricultura conventionala polueaza sursele de apa potabila. Agricultura ecologica este cea mai bună solutie la această problemă. Cumpararea de alimente bio ajuta la reducerea poluării din apa noastra de baut.
6. Alimentele bio au gustul mult mai bun comparativ cu omologii lor crescuti cu pesticide.
7. Alimentele bio nu sunt expuse la gazele de maturare asa cum se procedeaza in cazul unor legume si fructe non organice (cum ar fi bananele).
8. Alimentele bio reduc riscul de cancer. Agenţia pentru protectia mediului din SUA (EPA) considera că 60% din erbicide, 90% din fungicide si 30 % din insecticidele folosite in agricultura conventionala sunt potenţial cauzatoare de cancer.
9. Alegerea carnii si a produselor de origine animala bio scade expunerea la antibiotice, hormoni sintetici, şi medicamentele cu care sunt hranite animalele conventionale.
10. Alimentele bio sunt verificate si testate de mii de ani pe corpul omenesc inca de la Adam si Eva care in mod evident mancau numai bio. Studii recente arata ca astazi, in medie, alimentatia conventionala a unei persoane ce mananca traditional, este formata din 80% alimente modificate genetic. Modificarea genetica a alimentelor este inca la nivel experimental. Mancand bio eviti sa faci parte din aceasta masa larga de experimente necontrolate.

Noi am ales BIO! Voi ce alegeti?

Acest articol a fost publicat în Viata Bio și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la 10 Motive pentru a manca bio

  1. Pingback: 10 Motive pentru a manca bio | mypassioniscooking

  2. Organic choices in my life zice:

    Reblogged this on Choices in my life.

    Apreciază

  3. concediere zice:

    Eu sunt ferm convinsa de mult timp de cele de mai sus, fiind fan bio/organic, insa :

    1) alimentele bio romanesti – desi am incercat de fiecare data sa cumpar numai alimente bio romanesti in vederea dezvoltarii agriculturii ecologice, foarte oropsite la noi, nu poti fi sigur 100% ca sunt bio, dat fiind faptul ca la noi controalele oficiale sunt dupa cum cunoaste toata lumea, ca in orice domeniu…ca sa ma exprim elegant;

    2) alimentele bio din strainatate – sunt de regula mult mai scumpe decat omoloagele lor romanesti, insa controalele eco din strainatate fiind mai serioase, am tendinta sa am mai multa incredere in ele (poate fi un stereotip/cliseu, stiu);

    3) alimentele bio sunt in general mai scumpe si intr-un sortiment mai redus decat cele conventionale, in cazul fericit si destul de rar doar de 2 ori mai scumpe, in restul cazurilor fiind de 3-5 ori mai scumpe, ori cum o mare parte din populatie are salariul minim pe economie, chiar daca ar vrea sa se hraneasca sanatos, tot nu prea are cum, pretul fiind din start prohibitiv;

    4) alimentele bio – nu sunt 100% bio, in ciuda marketingului curent, avand in realitate un procent mult mai mic de chimicale, deoarece Comisia Europeana a dat unda verde corporatiilor sa foloseasca anumiti conservanti, care sunt insa mult mai putin nocivi decat cei conventionali (otrava/cancer pe paine). Personal, fiind genul care citeste intotdeauna etichetele inainte de a le cumpara, am observat ceea ce spuneam mai sus, chiar si la produse bio din Germania/Austria;

    Apreciază

    • Biovivo zice:

      Ai dreptate, de aceea indemnul „haide la tara” benefic spiritului, incepe cu beneficiile pentru corpul fizic. Atunici cand cultivi, energia ta se incarca de la fantastica energie a naturii si in mod firesc nu vei folosi nici un chimical de sinteza in hrana ce o pregatesti. Pentru cei ce sunt inca pe drum, solutia sunt produsele certificate bio. Probabil atunci cand marile concerne vor industrializa cultivarea organica, preturile vor scade. Dar vor mai fi oare organice acele produse? Eu cred ca micile comunitati sunt solutia etapei in care traim. Virtuala sau reala, intr-o comunitate mica comunicarea este mai directa si „interesele” converg. Nu intamplator cele doua cuvinte au radacina comuna.

      Apreciază

      • concediere zice:

        De acord, aceeasi solutie am identificat-o si eu :
        1) cultivare proprie – ideal;
        2) produse bio – cu lectura atenta a etichetelor si selectie;
        3) comunitati locale bio – cu verificare prealabila;

        Legat de : „Probabil atunci cand marile concerne vor industrializa cultivarea organica, preturile vor scade. Dar vor mai fi oare organice acele produse?”- aceeasi problema o am eu in prezent cu o serie de produse bio de la hypermarket-uri sau magazine bio, adica unele din ele sunt produse de asa-zisele divizii bio ale corporatiilor (am verificat pe net, in prealabil:), in care nu am nici o baza, iti dai seama; e marketing doar, nu am nici o garantie ca nu dau de 2-5 ori mai mult si nu cumpar aceeasi otrava! asa ca, pe viitor, nici atat, astfel incat revin la solutia de mai sus

        Apreciat de 1 persoană

  4. Biovivo zice:

    Este o alegere inteleapta

    Apreciază

Lasă un comentariu