Cu mainile curate

Pielea este organul cel mai mare si mai greu al corpului uman. Suprafata medie totala a pielii unui adult este de 2 metrii patrati avand o greutate de circa 4 kg, si continand peste 18 km de vase de sange. Este un organ excretor (cum ar fi rinichii), 8 litrii fiind volumul total de transpiratie pe care pielea noastră o poate elibera intr-o singura zi prin glandele sale perspirante . Pielea umana constituie un tesut dinamic, un sistem viu care are capacitatea de a absorbi produsele aplicate, complet sau partial, in fluxul sanguin. Pana la 60% din produsele pe care le folosim pe piele sunt absorbite si depozitate in sistemul circulator.
Cunoscand modul in care functioneaza pielea noastra, ar trebui sa fim preocupati si de posibilele efecte pe termen lung pe care le pot avea substantele chimice folosite in produsele cosmetice conventionale. Multe dintre ingredientele folosite in produsele cosmetice conventionale sunt derivate sintetice sau din petrol, aceste substante fiind cunoscute ca nocive sau iritante. In special, persoanele ce dezvolta diverse alergii in timpul vietii, trebuie sa acorde mult mai multa atentie in alegerea produselor cosmetice folosite.
Preocuparea pentru aspectul nostru fizic trebuie să fie echilibrata cu gasirea de produse care sa aiba grija de pielea noastra si de sanatatea noastra in general. Singurele produse care va ofera o ingrijire personala sanatoasa sunt produsele cosmetice bio.
Produsele cosmetice, certificate bio, sunt produse sanatoase, sigure, au un impact redus asupra mediului fiind realizate cu respectarea a trei reguli principale:
– fara folosirea de OMG-uri (sunt excluse materiile prime vegetale modificate genetic);
– fara utilizarea radiatiei ionizante;
– cu utilizarea produselor agricole primare si animale din agricultura certificata ecologic.
Materiile prime vegetale, plante sau parti ale acestora trebuie sa fie certificate organic fie ca sunt cultivate fie ca sunt din flora spontana. Materiile prime provenite de la animale, cum ar fi ceara de albine, laptele, trebuie sa fie din agricultura ecologica.
Principiile cheie care definesc un produs cosmetic bio, prevad ca cel putin 95% din ingredientele continute trebuie sa fie ingrediente agricole ecologice obtinute cu metode fizice simple de extractie.
Suntem ceea ce mancam, dar, de asemenea si ceea ce folosim in materie de produse cosmetice. Singura metoda care ne ajuta sa aratam mai frumos este sa eliminam toxinele din organism, conform unuia dintre principiile vechii stiinte Ayurveda, ce ne-a dezvaluit si multe alte secrete ale naturii.

Surse de informare:
http://www.organicmakeup.ca/ca/switchtoorganic.asp
http://www.aiab.it

Acest articol a fost publicat în Viata Bio și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cu mainile curate

  1. Pingback: Cu mainile curate | mypassioniscooking

  2. Pingback: Povestea de succes a slabitului sanatos | biovivoblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s