Supa de fasole Azuki cu dovleac

Ne-am gandit ca o supa hranitoare care sa ne faca sa ne simtim sanatoasi este foarte indicata , asa ca va propunem sa incercati supa de fasole azuki cu dovleac.

Dovleac si fasole Azuki

Supa de fasole Azuki este o reteta traditionala macrobiotica. Puteti gasi o versiune a acestei supe in aproape fiecare carte de retete macrobiotice. Dieta macrobiotica este un regim alimentar care presupune consumul de cereale ca aliment de baza, completat cu legume si evitarea utilizarii de produse rafinate sau foarte procesate.

Fasolea Azuki cunoscuta si sub numele de Adzuki sau Aduki, este o fasole de culoare rosie, cultivata in Japonia si China. Dupa soia ocupa locul 2 in topul legumelor consumate in Japonia. Aceasta fasole este bogata in carbohidrati si fibre dietetice, in proteine si multe vitamine si minerale. Valorile nutritive de baza ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, imbunatatesc circulatia sanguina, ajuta la detoxifierea organismului. 100 de grame de fasole gatita ofera 128 calorii, 0 grame grasime, 7,5 grame proteine, 25 grame de carbohidrati, 7,3 grame fibre dietetice si 0 colesterol. Este o sursa foarte buna de acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc.

Miso este un condiment traditional japonez produs prin fermentarea de soia, orez, orz cu sare si ciuperca kojikin. Este sub forma de pasta groasa si se utilizeaza la supe si sosuri, fiind utilizat pe scara larga in Japonia, datorita calitatilor sale nutritive si gastronomice si-a  castigat interes in intreaga lume.

Va prezint in continuare reteta japoneza de supa de fasole Azuki cu dovleac, adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in Romania, in sensul ca am inlocuit in reteta dovleacul japonez Kabocha cu un dovleac bio de la mine din gradina.

Reteta este adaptata dupa  The Blissful Chef

Ingrediente:

-500 grame fasole Azuki bio

-1 kg dovleac bio

-4 frunze de dafin bio
-2 litri supa de legume bio

-4 morcovi

-4 linguri pasta miso alba bio

-2 lingurite curry

-1/4 lingurita chilli

-2 legaturi patrunjel proaspat

Punem fasolea Azuki la inmuiat peste noapte sau cel putin 6-8 ore.

Dupa ce am inmuiat falosea o punem la fiert cu 2 litri de apa si cu frunzele de dafin.

Dupa primul clocot reducem temperatura, acoperim cu un capac si fierbem timp de 40 de minute.

Taiem dovleacul in bucati de 2 cm.

Taiem dovleacuri in buc

 

 

 

 

 

Adaugam supa de legume fierbinte si bucatile de dovleac si mai fierbem 20 de minute.

Punem dovleacul la fiert

 

 

 

 

 

 
Taiem morcovii in cubulete mici.

taiem morcovul cubulete

 

 

 

 

 

 

 

Adaugam  morcovii, chilli, curry si mai fierbem timp de încă 5 -10 minute pana cand morcovii devin fragezi.
Dizolvam intr-un vas 4 linguri de pasta miso cu o cantitate mica de supa fierbinte si apoi o adaugam peste supa si mai fierbem la foc mic timp de 1 minut. Adaugam patrunjelul proaspat tocat si delicioasa supa sanatoasa este gata!

supa de fasole azuki si dovleac

 

 

 

 

 

 

 

Bio Vivo va doreste pofta buna!

pofta buna

Galerie | Acest articol a fost publicat în Retete, Supe și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Supa de fasole Azuki cu dovleac

  1. biaskitchen spune:

    Reblogged this on mypassioniscooking and commented:
    O supa delicioasa!

    Apreciază

  2. Ana spune:

    Reblogged this on Daciana.

    Apreciază

  3. Pingback: Ciorba de rata cu dovleac | biovivoblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s