Tort vegan de ciocolata

Cititorilor nostri vegani le propunem o reteta, de incercat, in luna decembrie si nu numai: Tort vegan de ciocolata

Ingrediente pentru blatul de tort:

-200 g faina integrala bio
-250 g zahar brut bio
-75 g cacao bio
-450 g lapte vegetal bio (soia, migdale, orez, alune, etc)
-40 gr unt de cocos organic
-6 g praf de copt bio

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata:

-250 g ciocolata neagra (ciocolata vegana)

-300 g smantana vegetala bio

-100 ml lapte vegetal bio

-50 g zahar brut bio

-1 lingura esenta organica de vanilie

-10 g agar agar

Pentru insiroparea blaturilor de tort avem nevoie de zeama de la 2 portocale si 2 linguri de sirop bio de fructe (noi am folosit de capsuni)

Din ingredientele mentionate rezulta un tort in greutate de 1,6 kg deci cca 10 portii.

Pentru ornarea tortului avem nevoie de 50 g nuca de cocos deshidratata.

Cernem faina, cacaoa si praful de copt si apoi le amestecam cu telul.
Amestecam intr-un blender zaharul, laptele si untul de cocos topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul uscat si omogenizam cu ajutorul unui mixer.Incalzim cuptorul la 160 grade, tapetam o forma de copt tort (diametrul de 20 cm) cu hartie de copt, ungem cu unt si turnam compozitia. Coacem la o temperatura de 160 grade timp de 80 minute sau pana se coace blatul de tort (facem proba cu scobitoarea sau cu termometrul, cand a ajuns la 90 de grade, blatul este gata)

Blat de ciocolata

Lasam blatul de tort sa se raceasca, il scoatem din forma si il taiem in 2 blaturi mai subtiri si il insiropam.

In timp ce se coace blatul de tort, preparam mousse-ul de ciocolata. Topim ciocolata si 100 g smantana vegetala pe baie de aburi. Incalzim laptele impreuna cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul adaugam agar agar si mai fierbem cateva minute, pana la primul clocot. Adaugam smantana vegetala ramasa peste amestecul de ciocolata topita si peste amestecul de lapte cu zahar si omogenizam cu ajutorul unui mixer. Acum adaugam si esenta organica de vanilie. Pastram crema la frigider pana finalizam cu blaturile de tort.

mousse de ciocolata

Ungem cu mousse-ul de ciocolata primul blat, adaugam apoi deasupra cel de-al doilea blat si ungem tot tortul cu mousse. Ornam cu nuca de cocos.

Va dorim Pofta Buna!

tort vegan de ciocolata

tort vegan de ciocolatacu mousse de ciocolata

Acest articol a fost publicat în Desert, Retete și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Tort vegan de ciocolata

  1. sianthebaker spune:

    Thanks to Google for translating this recipe for me! Very nice recipe, I’m going to try it.

    Apreciază

  2. Organic choices in my life spune:

    Reblogged this on Choices in my life and commented:
    O reteta minunata!!!

    Apreciază

  3. mdany70 spune:

    Eu am facut varianta cruda(mici diferente) si e delicios

    Apreciază

  4. dumitruichim spune:

    The most recomended by doctors!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  5. vertedeterre spune:

    I wish I’d read romanian without help…, these recepie looks fantastic! Thanx for sharing it.

    Apreciază

    • Biovivo spune:

      Thank you for visiting our blog. We add the translate button, so you cand read all of our posts.
      Also, we are glad to have found your blog with wonderful recipes.Looking forward for your visit. Have a nice day!!! Bio Vivo

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s