Broccoli face parte din familia verzei (familia cruciferelor) si este bogat in vitamina C, fibre si substante nutritive cu proprietati anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancer.Denumirea provine de la pluralul termenului italian broccolo, care se refera la inflorescenta verzei. Inca din vremea Imperiului Roman, broccoli a fost recunoscut ca un aliment valoros.
Cartoful violet este un tip de cartof originar din Peru si Bolivia, favorabil sanatatii datorita concentratiei ridicate in antioxidanti. Ca toti cartofii, sunt bogati in potasiu, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, insa nivelul ridicat de antioxidanti ii fac mai eficienti decat celelalte soiuri, fiind benefici sistemului imunitar si un ajutor in prevenirea bolilor de inima si a cancerului.
Pentru astazi va propunem o supa crema de broccoli cu chipsuri din cartofi violeti.
Ingrediente pentru supa:
500 g broccoli, plus cateva buchetele pentru ornat.
1 buc.ceapa rosie
1 l supa de legume
1 lingura turmeric
1 lingurita curry dulce
2 linguri ulei extravirgin de masline
Ingrediente pentru chipsuri:
300 g cartofi violeti
2 linguri ulei extravirgin de masline
Amestec de ierburi mediteraneene
Incalzim usor uleiul de masline, adaugam ceapa impreuna cu condimentele si sotam la o temperatura medie.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam broccoli taiat in bucatele mici si continuam sotarea inca 5 minute.
Adaugam supa de legume incalzita si fierbem la temperatura medie timp de maxim 10 minute.
Procesam amestecul cu ajutorul unui blender pana obtinem o omogenizare completa.
Taiem cartofii felii subtiri, ii asezam intr-o tava de copt, stropim cu ulei si presaram amestecul de ierburi.
Coacem timp de 35 minute in cuptorul incazlit la 100 de grade.
Turnam supa in farfurie, ornam cu buchetele de broccoli si chipsuri din cartofi si va dorim Pofta Buna!
e prima data cind citesc de cartofi violeti…….sunt curioasa
ApreciazăApreciază
Gustul nu difera de cel am celorlalti cartofi.Concentratia ridicata in antioxidanti face deosebirea.Iar pentru food designeri culoarea.
ApreciazăApreciază
Nici eu nu am mai auzit de cartofi violeți. Arată foarte bine deși broccoli nu este printre preferatele mele. 🙂
ApreciazăApreciază
Andreea, cartofii violeti nu sunt inca populari in Romania dar cu siguranta vor deveni, avand in vedere continutul lor bogat in substante nutritive.
Referitor la broccoli, iti recomandam sa incerci aceasta reteta si nu o fii dezamagita(aceasta asezonare cu turmeric si curry dulce este delicioasa). Iti dorim Pofta Buna!
ApreciazăApreciază
Multumesc! 😉
ApreciazăApreciază
Trebuie sa fie delicios! Am sa fac si eu! Multumesc pentru reteta!
ApreciazăApreciază
Cu placere. Iti dorim Pofta Buna!
ApreciazăApreciază
Reblogged this on Choices in my life.
ApreciazăApreciază
Pingback: Supa crema de broccoli cu chipsuri de cartofi violeti | mypassioniscooking
HL=huge like în general si mai ales pentru „taro” – cartofi violeti… 🙂 merci & bonne continuation! o zi senina ca aici si-o saptamâna pozitiva, optimista, spornica… cu drag, Mélanie
ApreciazăApreciază
Mélanie, iti multumim foarte mult pentru gandurile pozitive si pentru aprecierile calduroase, binevenite pe meleagurile noastre, inca friguroase. Iti uram si noi mult succes in activitate si o saptamana minunata!
Cu drag,
Bio Vivo
ApreciazăApreciază
Sunt mare amator de cartofi și supa aceasta mi se pare interesantă. Trebuie doar să-mi procur cartofi violeți.
ApreciazăApreciază
Petru, merita sa incerci reteta noastra de supa verde-mov: Supa crema de broccoli cu chipsuri de cartofi violeti. Cartofii violeti nu sunt greu de procurat, se gasesc acum si la supermarket.Iti dorim Pofta Buna!
ApreciazăApreciază
Suna si arata foarte bine. O adevarat incantare pentru ochi. Must try :).
ApreciazăApreciază
Suntem bucurosi cand o zana apreciza ce gatim noi.
Incearca reteta noastra, Contesa, pentru ca o daruim cu multa iubire.
Cu drag, BIO VIVO
ApreciazăApreciază