Bebelusul BIO

Cred ca oricine stie ca pielea unui bebelus este impecabila. Nu degeaba exista expresia referitoare la piele: „catifelata ca fundul unui bebelus”.
Cu toate acestea trebuie sa avem o abordare precauta, sa nu expunem copiii la prea multe produse chimice si sa incercam sa limitam utilizarea lor pe cat posibil.
Asa cum suntem dornici sa asiguram o alimentatie sanatoasa copiilor,in aceeasi masura trebuie sa ne preocupam si de ingrijirea pielii lor.
Pielea bebelusilor este mai uleioasa decat pielea unui adult deoarece glandele lor sudoripare nu sunt dezvoltate complet.
Mai mult decat atat, sistemul imunitar al copilului nu este dezvoltat pana la varsta de 6 luni.
Produsele de ingrijire a pielii pentru copii sunt aplicate pe cea mai mare suprafata a corpului spre deosebire de cele pentru adulti care sunt aplicate in zone specifice iar daca ne referim la raportul zona de piele/greutate a corpului si acesta este complet diferit la copii fata de adulti, ceea ce inseamna ca orice produs aplicam pe pielea unui copil are un efect mai puternic.
Desi aparitia eczemelor este un fenomen comun si tratabil, de cele mai multe ori este cauzat chiar de produsele de ingrijire a pielii pe care le folosim (sapunuri, spume de baie, lotiuni de corp).
Conform WEN (http://www.wen.org.uk/) copiii nu dispun de o bariera hematoencefalica care sa previna transmisia toxinelor din sange in creier, pana la varsta de 6 luni. De aceea expunerea la substante chimice a copiilor poate avea un efect negativ asupra creierului lor aflat in perioada de dezvoltare.
Noi, parintii, ar trebui sa urmam exemplul Danemarcei, care in 2011 a adoptat o lege prin care interzice vanzarea produselor cosmetice care contin parabeni, destinate copiilor pana la varsta de 3 ani si sa evitam folosirea acestor produse.
Copilul tau are pielea uscata sau eczeme si aveti nevoie de o lotiune hidratanta? Atunci uitati-va cu atentie la lista de ingrediente de pe lotiunile pentru copii inainte de a o folosi pe copilul Dvs, pt ca s-ar putea sa gasiti ingrediente ca propyl si butyl parabeni.
Produsele cosmetice bio certificate sunt singurele care nu contin toate aceste substante daunatoare sanatatii si sunt produse numai pe baza de ingrediente naturale provenind din agricultura biologica.
Gama noastra de cosmetice bio pentru ingrijirea pielii bebelusilor si copiilor este formata din:

Gama pt bebelusi

Crema Bio Anthyllis pentru pielea iritata a bebelusilor

Crema bio Anthyllis pe baza de apa, pentru pielea iritata a bebelusilor, din linia Eco Biologici Cosmesi, imbogatita cu unt biologic de shea si amidon de orez, avand o actiune reparatoare asupra zonelor afectate. Este o crema cu un continut ridicat lipidic, cu consistenta moale, se aplica si se absoarbe usor, cu putere mare de protectie si acoperire. Protejeaza si mentine integritatea pielii delicate a bebelusilor, in special in zonele genitale si gluteale. Mod de aplicare: se aplica intr-un strat gros, dupa fiecare schimbare de scutec, in special inainte de somnul bebelusilor, pe pielea perfect curata si uscata, printr-un masaj foarte usor si de scurta durata, pentru a profita din plin de actiunea de acoperire. Gramaj 75 ml. Pret 35 ron.

crema pentru pielea iritata

Lapte Bio Anthyllis, hidratant pentru bebelusi ( indicat si in dermatita atopica a sugarilor, copiilor si adultilor)

Lapte bio Anthyllis, hidratant cu Aloe Vera si Alge rosii. Are o formula anti-inrosire, adecvata pielii sensibile a bebelusilor. Este un tratament de corp recomandat pentru hidratarea pielii sensibile normala si uscata. Reprezinta si un tratament dermato-cosmetic pentru pielea atopica a sugarilor, copiilor si a adultilor. Gramaj 125 ml. Pret 44 ron.

lapte hidratant pentru bebelusi

Gel de dus Bio Anthyllis, cu o formula delicata, pentru bebelusi si copii

Gel de dus bio Anthyllis, cu o formula delicata, pentru bebelusi si copii, cu proteine din Orez si extract de Galbenele. Gramaj 300 ml. Pret 42 ron.

gel de dus delicat

Sampon si gel de dus Bio Anthyllis, cu o formula delicata, pentru bebelusi si copii

Sampon si gel de dus bio Anthyllis, cu o formula delicata, pentru bebelusi si copii, cu proteine din Orez si extract de Hibiscus. Gramaj 400 ml. Pret 40 ron.

sampon si gel de dus

Ulei Bio Anthyllis pentru corp, pentru bebelusi si copii

Ulei bio Anthyllis pentru corp, pentru bebelusi si copii, cu ulei de Soia, Masline, Migdale Dulci si Floarea-Soarelui. Hidrateaza si protejeaza pielea delicata a bebelusilor si a copiilor. Are o formula special conceputa pentru pielea sensibila, este delicat parfumat si se absoarbe usor fara a lasa un film gras la suprafata pielii. Uleiul nu contine conservanti, ci numai antioxidanti: vitamina E. Produsul este testat dermatologic pe pielea sensibila, precum cea a copiilor. Pentru a reduce riscul de alergii, produsul este supus testelor pentru controlul prezentei nichelului, cromului si cobaltului.

Tolerabilitate dermatologica: Produsul a fost testat dermatologic pe pielea sensibila; Nu contine conservanti; Nu contine ingrediente pe baza de petrol; Nu contine coloranti. Gramaj 125 ml. Pret 35 ron.

ulei bio pentru bebelusi

Lotiune Anti Insecte, Bio Anthyllis pentru bebelusi si copii

Lotiunea Anti Insecte pentru bebelusi si copii este o lotiune calmanta si protectiva, pe baza de uleiuri de Andiroba si Geraniu, impotriva insectelor zburatoare. Gramaj 125 ml. Pret 50 ron.

lotiune anti insecte

Pentru comenzi va rugam sa trimiti e mail la office@biovivo.ro sau biovivo1@gmail.com .

Acest articol a fost publicat în Cosmetice, Cosmetice pentru copii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Bebelusul BIO

  1. Reblogged this on Minutul de fashion and commented:
    Am gasit un post foarte interesant care ii priveste in special pe proaspetii parinti – intr-o saptamana intru si eu in club, un post care ne prezinta cateva produse bio pentru pielea sensibila a bebelusului.
    Postul este reblog de pe biovivoblog.wordpress.com un blog care este interesant din asa multe puncte de vedere, va invit sa-l vizitati

    Apreciază

Lasă un comentariu