Supa de mangold

Va propunem o reteta de sezon, plina de vitamine, rapida si sanatoasa in acelasi timp, din frunze de sfecla Mangold -foarte putin utilizate in gastronomia romaneasca, desi sunt atat de benefice pentru sanatate. Sfecla Mangold este o sfecla cultivata in special pentru frunze, locul ei de nastere fiind Babilonul antic, unde se cultiva inca de acum 3000 de ani. Mai tarziu in Roma antica, datorita popularitatii acestei plante printre romani, ea a devenit cunoscuta sub numele de sfecla romana sau ”varza romana”. In prezent această sfecla este inca una dintre mancarurile traditionale italiene. Are doar 200 de calorii la 1053 grame, este foarta bogata in calciu precum si in vitaminele A si C. In gastronomie o putem folosi la salate, supe, garnituri, mancaruri.
Ingrediente:

  • 700 g frunze de sfecla mangold bio
  • 5 fire ceapa verde ( 35 g) bio
  • 3 linguri ulei bio extravirgin de masline
  • 2 buc. morcov bio ( 100 g)
  • 3 buc. pastarnac bio ( 50 g )
  • 200 ml smantana bio vegetala din ovaz
  • zeama de la o lamaie bio
  • 1500 ml apa

mangold

 

 

 

 

 

 

 

Tocam marunt ceapa verde si frunzele de mangold. Punem uleiul la incalzit in oala pentru supa ( noi am folosit wok-ul), adaugam ceapa si frunzele de mangold si calim 5 minute.

ceapa verde

mangold tocat

Adaugam 1500 ml apa fierbinte, morcovul si pastarnacul ras (pe razatoarea fina) si fierbem supa 10-15 minute.

morcov

 

 

 

 

 

 

Cand am terminat fierberea adaugam smantana, zeama de lamaie si condimentam cu sare roz de Himalaya si piper verde,  dupa gust.

Va dorim Pofta Buna!

supa de mangold

Acest articol a fost publicat în Retete, Supe și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Supa de mangold

  1. vasile spune:

    Foarte interesant si arata apetisant. Cum n-am gasit de cumparat voi incerca sa cultiv in gradina mangoldul. O zi minunata.

    Apreciază

    • Biovivo spune:

      Vasile, iti multumim pentru aprecieri. Ai dreptate in privinta mangoldului, este dificil de gasit si chiar nu intelegem de ce. De exemplu, noi am gasit un singur producator de mangold bio iar de un an de zile am inceput si noi sa il cultivam. Mangoldul din poza este din gradina proprie. Ca si cultivare este asemanator cu spanacul, se poate culege din primavara pana in iarna iar daca lasi radacinile in pamant, in primavara urmatoare ai recolta inainte de inceperea sezonului. Iti dorim mult spor in tot ceea ce faci si o primavara minunata!
      Cu drag,
      Bio Vivo

      Apreciază

  2. rogrm spune:

    O supă excelentă, sănătoasă și se face foarte repede ! Multumesc, Biovivo și o primăvară fericită !

    Apreciază

  3. Pingback: „Friends”: Un serial la care te uiți… te uiți… te uiți! | Radu Ștefan prezintă: Blogu' cu de toate

  4. Biovivo spune:

    Radu Stefan, ai dreptate, Friends este un serial la care te tot uiti. Sfatul nostru este sa nu te uiti la televizor in timp ce mananci. Privitul la televizor in timp ce mananci este unul dintre inamicii oricarei diete.

    Apreciază

  5. Mélanie spune:

    foarte comuna si populara-n Franta… merci et bon appétit!🙂

    Apreciază

    • Biovivo spune:

      Melanie, multumim pentru vizita. Ai dreptate in privinta mangoldului, este foarte cunoscut in Franta, ca dealtfel in toata Europa, mai putin in Romania. Speram ca prin postarile noastre sa devina cunoscut si indragit si in gastronomia romaneasca.
      Une semaine merveilleuse!

      Apreciază

  6. Organic choices in my life spune:

    Reblogged this on Choices in my life.

    Apreciază

  7. Pingback: Supa de mangold | Luxul simplitatii

  8. Ceanga Valeria spune:

    ASTAZI AM FACUT OMLETA CU MANGOLD.EU AM PRIMIT DE LA PRIETENA MEA RASAD DE MANGOLD ADUS DIN GERMANIA IAR ACUM AM IN GRADINA 19 PLANTE MINUNATE. DEOARECE AM PREA MULT ,AM OPARIT FRUNZELE SI LE-AM PUS LA CONGELATOR. AU UN GUST MINUNAT SI IN SALATA.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s