Ciorba de burta vegana

Ciorba de burta este o reteta traditionala, specifica  bucatariei balcanice, existand cate o varianta specifica fiecarei tari ( in Bulgaria se numeste „Shkembe Chorba” si se serveste cu piure de usturoi in otet; varianta ceha este picanta ca un gulas; varianta germana „Flaki” are multe versiuni, specifice fiecarei regiune a tarii; versiunea greaca „Patsás” este ingrosata cu sos avgolemono; in bucataria ungara poarta denumirea de „Pacal” si este puternic condimentata cu boia de ardei; in bucataria romaneasca este condimentata cu otet si mujdei de usturoi).
In Romania ca si in celelalte tari este considerata un „remediu pentru mahmureala” si este nelipsita din meniurile de petreceri.
Noi  va propunem varianta vegana adica un remediu pentru sanatate.

Ingrediente:

  •  500 g. ciuperci pleurotus
  • 1300 ml. apa
  • 4 buc. ardei capia
  • 1 buc. morcov
  • 4 buc. Ceapa verde ( 50 g. net)
  • 6 buc. Usturoi verde (100 g. net)
  • 40 g. ulei de masline extravirgin bio
  • 200 ml.  smantana bio vegetala de ovaz
  • zeama de la o lamaie bio
  • 2 cuburi legume bio ( 22 g.)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura turmeric
  • 1 legatura patrunjel sau leustean verde,
  • Optional 3 linguri otet balsamic alb bio

Tocam marunt ceapa si usturoiul, radem morcovul pe razatoarea fina, taiem felii ardeiul capia si ciupercile.

sotam legumele pt ciorba de burta

caim si ciupercile
Incalzim uleiul si sotam legumele 5-10 min., adaugam frunzele de dafin si apa in care am dizolvat cuburile de legume si continuam fierberea inca 20 de minute.

adaugam apa in care am dizolvat cuburile de legume bio
Amestecam smantana cu 3 polonice de zeama de ciorba si apoi o adaugam in ciorba impreuna cu zeama de lamaie. Optional mai adaugam otet, sare si piper.
Tocam marunt patrunjelul/leusteanul si adaugam in ciorba inainte de servire.
Suntem convinsi ca aceasta reteta va fi apreciata atat de catre cei care adora ciorba de burta traditionala cat si de catre cei care o detesta.

ciorba de burta vegana
Va dorim Pofta Buna!

Pofta buna la ciorba de burta vegana

Acest articol a fost publicat în Retete, Supe. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Ciorba de burta vegana

  1. vasile spune:

    Multumesc pentru reteta. O seara frumoasa si o saptamana minunata.

    Apreciază

  2. Ana spune:

    Suna….extrem de delicios!

    Apreciază

  3. Biovivo spune:

    Draga Ana, iti dorim spor la gatit si in tot ceea ce faci!

    Apreciază

  4. Acque Line spune:

    Pffff minunat ,facem🙂 ,multumiri !!!!!

    Apreciază

  5. rogrm spune:

    Pare o mâncare delicioasă și sănătoasă. Multumim pentru rețetă. O seară plăcută !

    Apreciază

  6. Organic choices in my life spune:

    Reblogged this on Choices in my life.

    Apreciază

  7. carmen spune:

    Excelenta ciorbita! Fara exagerare, poate rivaliza cu cea mai buna ciorba din carne! Am pregatit ieri reteta intocmai, cu o singura deosebire: smantana de la mama ei, vacuta. In opinia mea, doua sunt ingredientele-cheie ale reusitei: ciupercile pleurotus si condimentul numit turmeric, necunoscut pentru mine pana ieri (si pentru care multumesc din suflet).

    Apreciază

    • Biovivo spune:

      Carmen, iti multumim pentru vizita si pentru aprecieri! Ne bucuram mult pentru ca ti-a placut reteta. Data viitoare sa folosesti si smantana vegetala si o sa vezi ca nu este nicio diferenta de gust. Turmericul sau curcuma este un condiment excelent, cu multiple proprietati terapeutice. L-am folosit in aceasta reteta nu numai datorita beneficiilor pe care le are pentru sanatate ci si pentru a-i da ciorbei culoarea specifica galbenusului de ou din varianta traditionala.
      Iti dorim Pofta Buna!
      Cu mult drag, Bio Vivo.

      Apreciază

  8. geladumi spune:

    Incantata de cunostinta cu aceasta ciorba, pe care sigur o voi face si eu! Multumesc frumos pentru reteta!

    Apreciază

  9. Pingback: Ciorba de burta vegana | mypassioniscooking

  10. Foarte interesanta ideea!

    Apreciază

  11. Biovivo spune:

    Multumim pentru apreciere. Si noi am urmarit cu mult interes ciupercile shiitake. Nu am gasit pe sit si preturile pentru a le comanda. Chiar ne-am propus sa incercam cateva retete culinare cu ciupercile shiitake de la tine, pe care sa le oferim apoi cu multa dragoste si pe blogul nostru.

    Apreciază

  12. rocsy spune:

    Mulțumim pentru rețetă. Chiar nu mai știam ce să gătesc😀
    Sper să mai postezi

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s