Psihicul si creierul uman din perspectiva ezoterica (VI)

Este stiut faptul ca o buna decizie se poate lua atunci cand exista informatii clare si suficiente, ori in majoritatea cazurilor, nu toate informatiile preluate de creierul fizico-eteric ajung la spirit, din cauza „impuritatilor” existente pe traseul catre acesta. Aceasta dezinformare, duce uneori la decizii gresite, dar si la receptarea incompleta a deciziilor pe acelasi traseu de intoarcere. Intre Eul (a se citi Egoul) constiintei fizico-eterice si spirit, exista un drum lung, „o sosea cu doua sensuri”, pe care se produce transferul de informatii. Pierderile de date, la omul obisnuit, se produc datorita calitatii necorespunzatoare a informatiei si starii proaste a drumului. Aceasta situatie isi are explicatia in vibratia joasa a Constiintei fizico-eterice, care in mare parte se datoreaza acelei „stafete otravite a educatiei” dar si obiceiurilor capatate dealungul timpului, gandurilor meschine, prejudecatilor si altor defecte umane, pe scurt, greselilor de conduita si de gandire ale omului. Se pot distinge trei mari categorii spirituale reprezentative, intre care pot exista numeroase alte cazuri intermediare :
1. Persoanele „obisnuite” – cazul majoritar, la care drumul de transfer intre Constiinta eterico-fizica si Spirit, este ca un drum regional, ingust, prost intretinut, intre doua mici sate. Constiinta fizico-eterica este „conducatorul unic”, Egoul luand decizii pe cont propriu, fara aportul Spiritului, cu rezultate catastrofale uneori. Omul este in permanenta suparat, nemultumit, plin de conflicte interne si externe, critica sau judeca toate persoanele din jurul sau, impartind lumea in buni si rai, El considerandu-se intoteauna facand parte din cei buni.
2. Persoanele „trezite spiritual” – cazul unei largi minoritati, in continua crestere, la care drumul de transfer intre Constiinta eterico-fizica si Spirit, este ca un drum national cu una sau doua benzi pe sens . Constiinta de Sinele adevarat, devine prezenta iar Egoul, adica Sinele fals, pierde din putere. Constiinta incepe sa ia multe din decizii in acord cu Spiritul. Omul, in acest caz, are o stare permanenta de intelegere a celor din jurul sau, se abtine, de a mai judeca oamenii, identifica si rezolva cele mai multe din conflictele sale interne.
3. Persoanele „Iluminate” – cazul unei mici minoritati, la care drumul de transfer intre Constiinta fizico-eterica si Spirit, este ca o autostrada cu mai multe benzi pe fiecare sens. Egoul este complet supus, practic nu mai exista. Deciziile sunt luate numai de Spirit care este dotat cu o inteligenta suprema. Omul , in acest caz, este intr-o stare de iubire permanenta a semenilor sai, nu mai are conflicte de nici un fel, comunica cu multa caldura cu ceilalti oamenii si le transmite calea catre cunoasterea vietii adevarate.
Am explicat in prezentarile de pana acum, structurile psihicului uman, din perspectiva ezoterica, intr-o viziune mult simplificata. Ne vom ocupa in continuare de prezentarea functionarii acestor structuri ale psihicului, prin simbioza intre stiinta si ezoteric. Recunoasterea legaturii intre stiinta si ezoteric , a fost posibila, pentru ca toate marile descoperiri ale omenirii au fost mai intai rodul unor imaginatii intuitive, venite de la Spiritul Superior, care dupa aceea au fost preluate de comunitatea oamenilor de stiinta si argumentate stiintific prin formule matematice si probe de laborator. Atunci cand un cercetator stiintific, se lanseaza in studiul unui fenomen, eveniment, lasand mintea sa lucreze liber, intra in functiune doua tipuri de procese psihice, valabile, in principiu, pentru toti oamenii, dar receptionate diferit :
• Primirea in minte a unor idei noi din univers, prin intuitie.
• Ordonarea acestora in functie de tiparele de gandire existente in mintea fizico-eterica a cercetatorului, pentru a fi integrate in ceea ce el cunoaste deja.
Ambele procese reprezinta, de fapt, gandirea si au loc in acelasi moment, dar in proportii diferite, functie si de etapa trezirii spirituale pe care se afla omul respectiv. Explicatia intuitiva a formarii Spiritului, descrisa pana acum, are in opinia noastra confirmarea , prin Teoria Stringurilor, precum si prin noua abordare a biologiei, lansata de britanicul John Cairms si certificata de cercetatorii stiintifici, adepti ai Noii Spiritualitati. In articolul Teoria Stringurilor si visul lui Einstein,
https://biovivoblog.wordpress.com/2014/01/18/teoria-stringurilor-si-visul-lui-einstein-partea-i-a/
am aratat cum cercetatorii din lumea stiintifica au afirmat si demonstrat cu precizia modelelor matematice ca totul este energie si nu materie . De asemenea, in articolul Intalnirea dintre corp si spirit – noua biologie a zilelor noastre,
https://biovivoblog.wordpress.com/2013/12/20/intalnirea-dintre-corp-si-spirit-noua-biologie-a-zilelor-noastre-partea-i-a/
am aratat, cum a fost spulberat mitul despre genele care controleaza corpul fizic uman si cum de fapt proteina, din care este alcatuita celula, se modifica atunci cand apare un semnal, un impuls energetic. Adica, datorita impulsurilor energetice interne sau externe corpului fizic, aminoacizii din proteina se misca, isi schimba secventa de asamblare. Prin urmare viata materiala este miscarea proteinelor, transformarea si refacerea lor, generata de energia primita din exterior sau interior. Cand proteinele din corpul fizic nu se mai misca, nu mai exista viata in acel corp. Deci gena nu controleaza celula, gena nu controleaza nimic, ea este numai un executant, adevaratul conducator al corpului fizic uman este de natura energetica, este energia divina. Si acum iata explicatia functionarii corpului eteric din modelul structurii psihice, data de Razvan Petre :
„O celulă vie, IZOLATĂ pe lama microscopului, îşi poate absorbi singură energia eterică(prana,in sanscrita) din eterul liber. Pusă însă într-un ţesut, aglomerată printre mii de alte celule, are nevoie să fie alimentată cu energie proaspătă, „vitalizată” de corpul eteric al organismului. Macrocorpul eteric (al organismului) este structurat din matricile ţesuturilor ce este necesar săfie construite. Fiecare tip de ţesut are propria reţea eterică, ce vehiculează un tip propriu de infoenergie.Aceste trasee sunt precum liniile aeriene de troleibuz, de la care se alimentează fiecare celulă, după necesităţi. Macrocorpul eteric nu alimentează doar cu energie fiecare celulă, ci şi cu informaţia inclusă în ea (de unde şi numele de info-energie). Această informaţie îi comandă celulei să se specializeze în funcţie de ţesutul ce trebuie format. Astfel se explică diferenţierea celulei-ou, prin diviziune repetată, în nenumărate tipuri celulare. Întâi se creează matriţa energetică a tuturor ţesuturilor ce trebuie formate, iar celulele care se nasc sau ajung în zonele respective sunt automat determinate să ia forma şi funcţiile celulei-tip. Tot astfel se explică şi succesul grefelor medicale, prin care celule străine şi cu o alcătuire diferită se adaptează perfect noii locaţii în care au fost transplantate. TUMORILE CANCEROASE se pot explica pe baza unui deficit în reţeaua eterică, ce furnizează informaţii eronate celulelor: să se dividă rapid. De aceea, după extirparea chirurgicală a tumorii, cancerul se poate muta în altă zonă a corpului – pentru că defectul de structură eterică a translatat acolo, energia eterică fiind foarte mobilă. Medicina s-ar apropia mai mult de cauza reală a cancerului dacă ar studia patologia corpului eteric (bioenergetic). În cazul celulelor mobile, de exemplu hematiile, odată ce au fost create de către ţesuturile hematopoietice, sunt programate să funcţioneze autonom şi sunt eliberate în sânge. Fiind libere, au o rezervă proprie de energie, dar nu suficientă. Din timp în timp, „parchează” în staţii de realimentare eterică, specializate în tipul respectiv de celulă. Acolo primesc „ultimile noutăţi” şi comenzile ce trebuie urmate. De pildă, limfocitele primesc informaţii despre tipul de virus recent intrat în organism, care trebuie detectat şi anihilat. În concluzie, corpul eteric este alcătuit dintr-o suprapunere de reţele cu diverse funcţii,corespunzătoare tipurilor de ţesuturi şi organe. Specializarea celulelor depinde de reţeaua de la care se alimentează, iar dacă schimbă reţeaua, se modifică şi structura celulei. Reţelele urmeazăpropriile reguli de structurare, ele constituind o matrice a ţesutului sau organului. La aceste „linii eterice” se racordează toate celulele pentru alimentare”

Continuarea in partea a VII-a. Urmariti „Viata Spirituala” pe blogul nostru
Cu multa iubire,
BIO VIVO

Acest articol a fost publicat în Viata spirituala și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Psihicul si creierul uman din perspectiva ezoterica (VI)

 1. Biovivo zice:

  Suntem bucuroși să constatăm că un blog al adepților dogmelor instituției bisericești încearcă a găsi apropiere de explicațiile adevărurilor găsite de noul val al oamenilor de știință. De fapt mult înainte de a găsi explicații oamenii de știință, aceste adevăruri au fost spuse de oameni religioși. Limita lor a fost limita corpului mental al omului, aflat și astăzi în plin proces de dezvoltare. Bucuria noastră însă nu este deplină, vizitând blogul „preot-duhovnic”. Multe din explicațiile aflate pe acest blog, sunt tributare vechilor dogme ale instituției bisericești. Dacă în rubrica de început, despre „Existența lumii” mai există unele depărtări de dogmele instituției și apropieri de Divinitate, pe parcurs și în special „finalul” din rubrica „Despre final” se ajunge la concluzii sumbre. Nu așa este „finalul”, care de fapt nu există, decât ca rezultat al minții. Făuritorul lumii este Divinitatea din noi. Creativitatea care a făurit lumea făurește în continuare, inclusiv „finalul” de astăzi. Dumnezeu este Creativitatea în totalitate. Și El se află în fiecare din ființele lumii.

  Apreciază

 2. preot-duhovnic zice:

  ” Făuritorul lumii este Divinitatea din noi.” ? Pai daca Dumnezeu este Absolut, de ce avea nevoie de noi ca sa creeze lumea? Inseamna ca ca El Insusi nu e Absolut si Perfect? Finalul cum sa nu existe? Doar pentru ca omul doreste sa se priveasca singur ca fiind Dumnezeu? Progresul umanitatii este NIMIC pentru ca omul prin sine insusi este NIMIC si NIMENI! Degeaba confisca omul modern Universul, Pamantul, vesnicia si nemurirea…Fara Dumnezeu care este izvorul Vietii si ai Vesniciei, omul este un mare NIMENI! Surpriza cea mare a omului modern, vine tocmai in momentul mortii atunci cand afla, ca este constient dupa moarte, neam cu Dumnezeu, cu Chipul lui Dumnezeu si dependent de Dumnezeu! Deocamdata, omul contemporaneitatii se auto-racoreste si se auto-insala crezand ca nu are un Dumnezeu Personal in Ceruri, si ca dumnezeu trebuie sa fie cel mult o energie impersonala aiuristica si imperfecta. Cum sa nu fie Dumnezeu Personal in Ceruri atata timp cat noi suntem persoane? Omul modern nascoceste singur si se hraneste din propria-i imaginatie, numai ca sa se mandreasca singur si sa-si mangaie singur autosuficienta lui, care pentru mine e nimicnicie!

  http://duhovnic.webs.com/

  Apreciază

 3. Biovivo zice:

  Respectăm credința fiecărui semen. Dorim numai să comentăm afirmațiile făcute de preot-duhovnic. Dumnezeul Absolut, reprezintă Tot Ceea Ce Este și Tot Ceea Ce Nu Este. Prin momentul mari explozii din interior, El a creat relativul, cel mai mare cadou pe care Dumnezeu Și L-a făcut vreodată Lui Însuși. Din Ceea-Ce-Nu-Există a țâșnit Totul, un eveniment spiritual în perfectă concordanță cu ceea ce savanții numesc teoria Big-Bang-ului. Făcând ca universul să fie o versiune divizată a Lui Însuși, Dumnezeu a produs din energie pură tot ceea ce există acum, atât cele văzute cât și cele nevăzute. Cu alte cuvinte, a fost creat, astfel nu numai universul fizic ci și universul metafizic. Parte din Dumnezeu care formează a doua jumătate a ecuației Sunt/Nu Sunt a explodat, de asemenea, într-un număr infinit de unități mai mici decât întregul. Acestea sunt spiritele noastre. Astfel Dumnezeu a dat tuturor copiilor Lui întru spirit, aceeași putere divină de a crea pe care o are El. Asta vor să spună religiile atunci când afirmă că am fost creați „dupa chipul și asemănarea lui Dumnezeu” Asta nu înseamnă, după cum au sugerat unii, că trupurile noastre fizice arată la fel,€“ deși Dumnezeu poate să preia, pentru un anumit scop, orice formă fizică pe care o alege. Asta înseamnă că esența noastră este aceeași. Noi suntem construiți din același „material”. Noi nu putem fi prin sine NIMIC și NIMENI pentru că SUNTEM „acelasi material” cu El. Cu aceleași proprietăți și capacități de a crea – din nimic – realitate fizică. Omul contemporaneității, dacă va avea conștiința trează în momentul morții sale fizice, în mod sigur nu va avea surprize, nici în timpul, nici după momentul uneia din aceste multiple „plecari” din viața pământeană.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s