Evolutia omului versus evolutia politicului

Omul, a parcurs multe etape în calea devenirii sale, trecând cu greu de la etapa astrală a instinctului animalic la aceea a rațiunii mentalului. Definirea corpurilor sale, este încă în plin proces. Ființa omenească este de fapt un proces energetic, spre deosebire de un obiect, ce este doar o stare energetică. Etapa evoluției umane, pe care o parcurgem în prezent, se poate spune că este definită de trei nivluri ale ființei omenești, aflate în acest proces al devenirii. Aceste trei niveluri pot fi identificate cu ajutorul actualului vocabular, prin trei cuvinte: instinct, inteligență și intuiție. Nu vreau să spun prin asta că fiecare înțelege ce vrea, așa încât am să prezint în continuare, ce se înțelege prin aceste trei niveluri ale ființelor umane.
Nivelul ființelor caracterizate prin instinct este cel al preoților, politicienilor și oamenilor de afaceri din marile concerne financiare, comerciale și industriale. Aceste grupuri, ce alcătuiesc nivelul instinctual, reprezintă grupurile indivizilor inferiori, al oamenilor mediocrii. Preoții, politicienii și marii oameni de afaceri aparțin primului nivel, în care toți se ocupă de politică, iar această politică poate fi caracterizată prin dorința de putere. Dorința de putere are în psihicul uman, un singur izvor, și anume complexul de inferioritate al individului respectiv. Viața acestor indivizi se desfășoară precum lupta din junglă, adică la nivelul instinctiv, dar între grupuri nu există lupte. Corb la corb nu-și scoate ochii.
Grupul preoților, împărțiți într-o puzderie de biserici, aparținând diverselor religii, organizate precum partidele politice, nu fac altceva decât să înșele oamenii, folosind ritualurile și interpretând textele sacre ale bibliei așa cum le cere interesul meseriei lor. Ei se autointitulează „reprezentantii” lui Dumnezeu, deși în interiorul lor poate nu cred în nici un Dumnezeu. Biserica, astfel organizată, ca o instituție, a făcut un pact, o convenție, un adevărat contract cu celelalte două grupuri, politicienii și marii oameni de afaceri, să nu se amestece în treburile lor și să se ocupe numai de sufletul oamenilor. Au acceptat să nu se îmbogățească la vedere ca oamenii de afaceri , în schimbul controlului total al sufletelor oamenilor. Marea masă a celor care le dau prin vot puterea politicienilor și de la care marii oameni de afaceri își culeg uriașele averi, au sufletul controlat de preoți. Așa se explică și mascarada participării mediatizate a politicienilor la toate manifestările importante ale bisericii precum și nu mai puțin mediatizatele donații către biserică făcute de marii oameni de afaceri.
Grupul politicienilor, organizați în diverse partide, cu denumiri fățarnice, ca de exemplu, partidul poporului, muncitoresc, democratic, socialist, comunist, liberal, de dreapta, de stânga, de centru, de centru dreapta, etc – prezintă show-uri pe toate posturile de televiziune, prin care manipulează poporul, hipnotizat de argumentele lor sforăitoare. Ei vor să captiveze marea masă de oameni ce alcătuiesc „poporul lor” sau „electoratul lor” cum le place să le zică, pentru că acest electorat le dă lor puterea, prin vot. Marele filozof al lumii antice, Socrate, spunea, acum 400 de ani i.Hr.: „Votarea nu poate dovedi ce este corect și ce este greșit. De fapt, există o posibilitate mai mare ca oamenii să voteze ce este greșit, deoarece majoritatea constă din oameni mediocri”. Discursul lui Socrate a rămas, peste timp, la fel de valabil și astăzi, pentru că, oare cum se poate numi acea majoritate a electoratului de astăzi, ce se lasă hipnotizată de show-urile televizate ale politicienilor, altfel decât a „oamenilor mediocrii”.
Socrate, poate fi considerat primul reprezentant al nivelului doi, de ființe umane, caracterizat prin inteligență, nivelul celor care susțin că dreptatea trebuie decisă prin inteligență. Este nivelul oamenilor de știință, al cercetătorilor, filozofilor, oamenilor de litere, de artă și cultură. În grupul oamenilor din nivelul doi, nu contează cât de puternic ești, oricine poate dovedi că are dreptate prin logică, rațiune, prin experimente în laborator. Un vechi dicton indian spunea: „Adevărul trebuie să învingă indiferent cine este înfrânt”. Este conceptul judo-ului și al tuturor artelor marțiale. Luptă există și la acest nivel, dar când te lupți cu cineva, nu o faci din dușmănie personală. Dacă apare o dușmănie personală, vei fi imediat înfrânt, pentru că dușmănia se bazează pe ego, este nivelul instinctual, înseamnă că te coborî la nivelul inferior. Acest al doilea nivel nu provine dintr-un complex de inferioritate, precum primul nivel, inferior, ci dintr-o inteligență cu adevărat superioară. Pe vremea lui Socrate toți intelectualii se ocupau de filozofie, astăzi toți se ocupă de știință. Partea pozitivă a acestei situații o reprezintă marea dezvoltare a stiintei și tehnologiei, partea negativă în schimb este relevată de marea dezvoltare a industriei de distrugere în masă, fie cu arme, fie cu alimente, cosmetice și medicamente. Iar pentru că oamenii ce fac parte din acest nivel doi nu au fost interesați niciodată de putere și prin urmare nici de conducerea societății, toate aceste industrii letale de astăzi sunt gestionate de grupul marilor oameni de afaceri din nivelul inferior al ființelor umane. Iată de ce cred că a venit timpul pentru o schimbare în conducerea omenirii. Grupurile inferioare din primul nivel, aflate acum la conducerea societății omenești, vor trebui schimbate cu grupurile superioare de nivel doi, cu oamenii inteligenți, ce și-au dovedit meritele. Să fiu bine înțeles, când spun intelectuali nu mă refer la cohorta de absolvenți cu diplomă, livrați pe bandă rulantă, de școlile și universitățile înființate de puzderia de oameni de afaceri, apăruți în ultimii 25 de ani, ca ciupercile după ploaie. Apartenența la acest grup de intelectuali, ai nivelului doi, se demonstrează cu fapte, cu merite confirmate de fapte. Se poate numi Meritocrație, dar nu în sensul peiorativ utilizat de Michael Young, ce duce la sistemul, mult criticat, în care se formează o elită arogantă și ruptă de restul lumii. Se poate găsi o altă denumire, important este să primeze meritul demonstrat și nu cel plătit sau cel popular. Popularitatea nu este un merit, este o manipulare psihică. Oricum, actualul sistem democratic, bazat pe popularitate, nu mai poate dura mult, în primul rând datorită imensei ignoranțe a politicienilor față de oamenii de știință. Viitorul imediat va aparține oamenilor de stiinta, iar actualii politicieni, care nu înțeleg nimic, fie vor dispare definitiv, cu vot cu tot, fie se vor transforma în agenți de legătură cu masele populare.
Nivelul trei, vine în completarea nivelului doi și este reprezentat de nivelul intuitiv. Dacă la nivelul doi mai există încă o luptă pentru demonstrarea adevărului, fie ea numai o luptă purtată pe plan intelectual, la nivelul trei, nu mai există nici o luptă. Omul intuitiv, omul iluminat, va fi o călăuza, pentru cine îl poate înțelege, măcar la nivel mental. Intuitivul, este în legătură permanență cu spiritul său, având corpul spiritual superdezvoltat. El nu va avea nevoie de voturi, pentru a fi ales, cel mult el va fi cel care va alege comunitatea pe care o va conduce. În aceste condiții show-urile televizate cu politicieni își vor pierde sensul, vor dispare. Percepția omului iluminat poate fi înțeleasă doar de un om inteligent, fără spectacol televizat, iar apoi, el va ajuta omul instictiv să înțeleagă comunicarea intuitivului. Oamenii vor trăi atunci în comunități restrânse iar împărțirea globului pe națiuni fiind în continuare doar simbolică, pentru a identifica numai apartenența comunității.
Condiția esențială pentru ca toate aceste previziuni să se înfăptuiască, este ca oamenii obișnuiți, cei mulți și adormiți, care astăzi votează, hipnotizați de mass media, accesul la putere al politicienilor, să se trezească și să-și conștientizeze adevăratul sine. Umanitatea pământeană a ajuns la acel stadiu al evoluției sale în care această nouă conștiință care eliberează pe om de religia preoților și de puterea politicienilor, este în mod esențial necesară. Soluția ești Tu, acționează.

Cu multă iubire
BIO VIVO

Acest articol a fost publicat în Viata spirituala și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Evolutia omului versus evolutia politicului

 1. Ileana zice:

  Am venit la tine cu dragoste mai ales pentru tine multă fericire și sănătate bună transmite iubire.Va doresc o seară magică și un somn de noapte bun și binecuvântat.


  Apreciază

 2. iogabriel zice:

  Foarte interesanta si adevarata analiza, nu sunt adeptul unor incadrari, jalonari care defapt inhiba si nu ajuta dezvoltarii noastre. Daca observam la apostoli cand s-au intalnit cu altii care scoteau demoni dar nu urmau pe Mantuitorul, i-au oprit. Insa Mantuitorul nu a spus sa nu ii opreasca.

  Apreciază

 3. Biovivo zice:

  Mulțumim pentru apreciere. Așa este, orice încadrare sau jalonare ca și orice cuvânt rostit sau scris nu poate reda divinitatea. Comunicarea oamenilor, în actualul stadiu al evoluției, este controlată de mental și nu poate transmite, în totalitate, ceea ce trăim. Așa s-a întâmplat și cu apostolii. Pentru a comunica cu Mântuitorul, nu avem nevoie de cuvinte.

  Apreciază

 4. calinakimu zice:

  Asa este…
  Faptul ca „realizam” cele ce se petrec cu noi, ca putem gasi explicatii nu neaparat „convenabile”, explicatii argumentate, reprezinta o mare, o uriasa RESPONSABILITATE. Proba faptului ca am constientizat aceasta realitate este reprezentat de ACTIUNE. Cat timp nu actionam,ori nu constientizam realitatea decat declarativ, adica NU constientizam, ori facem parte din prima categorie gregara, instinctuala, profund egotica, ori suntem „anesteziati” de sistem, ori paralizati de „frica”, adica lasi, ori…nebuni. Nu avem prea multe optiuni. Cum ne comportam, gandim, ne manifestam in viata „de toate zilele” , reprezinta „oglinda” noastra, reprezinta faptul de a fi inteles sau nu…de a fi constientizat profund…sau doar superficial, d.p.d.v. intelectual, adica bla, bla, bla…De ce spun asta?! Deoarece vad pe multe bloguri atitudini declarativ…inaltatoare, mai ales pe cele ce trateaza subiecte religioase…vad pe politicieni „vorbind” frumos despre principii si pe preoti numai lapte si miere…Cand este vorba de FAPTE, de viata cea de toate zilele…ne ia groaza de ceea ce vedem. Datul dupa cires…bata-l vina…mai ales daca este profitabil…

  Apreciază

  • Biovivo zice:

   „Datul după cireș” face parte din VIAȚĂ. Probabil toți am trecut prin acest stadiu în decursul evoluției noastre. Dacă am „realizat” ce însemnă „datul după cires” vom mai face un salt inainte , dacă NU, vom face un salt înapoi. Important este, așa cum spui, să ACȚIONĂM. Indiferent cum dar să ACȚIONĂM. Pentru că ACȚIUNEA este de fapt VIAȚĂ. Viața cea de toate zilele pe care o trăim este stadiul evolutiv al omului către devenire, în care, probabil, am trecut cu puțin peste jumătate.

   Apreciază

 5. calinakimu zice:

  Cum EVOLUTIA se desfaspara in paradigmele timpului si spatiului …infinit, cum suntem „eterni”…la „jumatate” ne aflam intotdeauna.

  Apreciază

 6. Biovivo zice:

  In raport cu infinitul asa este. Eu m-am referit la viata pamanteana. EVOLUTIA la nivel cosmic este alta „poveste” .

  Apreciază

 7. Pingback: Evolutia omului versus evolutia politicului | Revista ARMONIA - Saltmin Media

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s