Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce. Am folosit roșii Noire de Crimee dar este delicioasă cu orice soi de roșii.
Ingrediente:
1600 g roșii coapte
10 căței de usturoi, curățați și feliați fin
1 legătură mare de busuioc proaspăt, noi am folosit Lemon Basil, un busuioc cu o aromă plăcută de lămâie
10 linguri ulei de măsline extra virgin,presat la rece
sare roz de Himalaya, după gust
piper negru proaspăt măcinat
320 g pâine integrală, veche de 2-3 zile
Tăiam roșiile bucăți mari, adăugăm 3 căței de usturoi feliat și un sfert din frunzele de busuioc tocate mărunt. Stropim cu ulei de măsline extra virgin, presărăm cu sare și piper și le punem într-o tavă de copt la cuptor la 180 ° C pentru aproximativ 20 de minute. Prin această coacere, aroma roșiile devine intensă și concentrată.
Încălzim uleiul rămas într-o oală mare și adăugăm usturoiul și busuiocul rămas (păstrăm cateva frunze pentru ornat).
Amestecăm și călim ușor timp de 1 minut. Adăugăm roșiile rămase (800 g), 800 ml apa și fierbem 15 minute.
Tăiem pâinea în bucăți mari și o adăugăm peste roșiile fierte, continuând fierberea la foc mic timp de 10 minute.
Adăugăm roșiile coapte și asezonam cu sare și piper dacă mai este nevoie.
Ornam cu frunze de busuioc.
Vom obține o delicioasă supă cu un gust dulce de roșie în armonie cu un minunat gust de busuioc.
Reteta este inspirata dupa http://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/bread-and-tomato-soup-pappa-al-pomodoro
Reblogged this on Choices in my life and commented:
O reteta de supa de rosii minunata!
ApreciazăApreciază
Reblogged this on mypassioniscooking and commented:
Pappa al pomodoro sau supă din pâine și roșii, această delicioasă supă toscană – este o supă pe care toată lumea ar trebui să o încerce!
ApreciazăApreciază
Multumesc pentru reteta. Trebuie sa fie delicioasa cu rosiile coapte…voi reduce insa cantitatea de paine.
ApreciazăApreciază
Multumim si noi pentru comentariu Carmen. Este intradevar o supa plina de arome si gusturi ce iti incanta simturile. Rosiile coapte, dau o savoare de vis. Daca reduci cantitatea de paine sa nu uiti a reduce si cantitatea de apa. Altfel supa se dilueaza si nu mai are acelasi efect. Pofta buna.
ApreciazăApreciază
Cu siguranta, este o reteta simpla si foarte gustoasa!
Un lucru nu inteleg, insa: de ce se caleste busuiocul? Nu i se distrug principiile active, prin aceasta operatiune? De ce nu se adauga (ca orice verdeata) la sfarsit, tocat, in stare proaspata?
ApreciazăApreciază
. Mulțumim Sorina pentru comentariu. Călirea busuiocului, la fel ca și coacerea roșiilor la cuptor, are rolul de a intensifica aromele și gusturile specifice acestor plante minunate. Distrugerea principiilor active, în cazul unor preparări termice, ce depasc temperatura de 47 grade Celsius, (sau 118 grade Fahrenheit), se produce oricum la orice fierbere, călire, prăjire, etc. Numai cu câteva frunze de verdeață puse după oprirea preparării termice, nu poți compensa ce ai distrus, până atunci, prin prepararea termică a celorlalte legume. Dacă vrei să beneficiezi de toate principiile active ale alimentelor, poți apela la minunata supă de roșii raw-vegana din bucătăria spaniolă, gazpacho, pe care o găsești și pe blogul nostru. Dacă nu ești fană raw-vegan, încearcă „pappa al pomodoro”, așa în formula prezentată și nu ai să regreți. Pofta buna.
ApreciazăApreciază
Eu oricum sunt un fan al legumelor… asa ca le ingurgitez cu mare placere, si crude, si preparate termic… Multumesc de „Pofta buna!”! Slava Domnului, pofta de mancare am! 🙂
ApreciazăApreciază
Cu drag!
ApreciazăApreciază