Activarea centrelor energetice ale omului – chakrele

Functionarea corpul fizic uman, este posibila datorita corpului energetic, aura, ce il inconjura si in care se gasesc toate programele de comanda si control ale vietii pamantene. Legatura intre corpul fizic si corpul energetic precum si intre corpul fizic si toate campurile energetice din mediul inconjurator se face prin intermediul chakrelor, centrele energetice ale corpului omenesc. Asa dupa cum stim, vechile scrieri sanscrite atribuiau omului 88000 de centre energetice sub denumirea  de chakre, dar numai sapte din ele sunt considerate cele principale, fiind pozitionate dealungul coloanei vertebrale, intre crestet si coccis. Le vom enumera succint, descrierea detaliata a legaturii corpului subtil cu chakrele fiind prezentata in cele patru articole din sectiunea Viata Spirituala a blogului nostru.

Chakrele

Cele sapte chakre, comunica intre ele, comunica cu cele patru campuri subtile, emit si receptioneaza energie din exterior, dar fiecare are sensul ei de rotatie, cu frecventa proprie si prin urmare va interactiona in special cu acele campuri energetice de frecvente asemanatoare. De aceea fiecareia i se atribuie anumite culori specifice, ce interactioneaza cu anumite corpuri energetice ale corpului subtil, pe care este bine sa le cunoastem,  daca vrem sa ne imbunatatim aura prin invocarea energiei razelor de lumina colorate.

  1. Chakra Radacina – culoarea rosie – corpurile subtile eteric si emotional
  2. Chakra Sacrala – culoarea portocalie – corpul subtil emotional
  3. Chakra Plexului Solar – culoare galben – corpurile subtile eteric si emotional
  4. Chakra Hermetica (Inima) – culoare verde – corpurile subtile toate, in special emotional
  5. Chakra Gatului – culoare albastru deschis – corpul subtil mental
  6. Chakra Frontala – culoare albastru inchis – corpurile subtile mental si emotional
  7. Chakra Coroana – culoare violet  – corpurile subtile spiritual, mental si emotional

In majoritatea cazurilor, oamenii, au chakrele active partial sau nu toate sunt la fel de active, unele fiind mai des folosite si avand o vibratie mai ridicata, altele fiind mai putin folosite si avand o vibratie mai scazuta. Se intampla chiar ca unele chakre sa fie complet blocate. Se stie ca vibratia medie a unui om este media vibrationala a corpurilor sale subtile. Prin urmare cu cat ne vom ocupa mai mult de cresterea vibratiei in mod egal pentru toate cele patru corpuri subtile, cu atata vom avea un corp energetic mai activ si cu o vibratie mai ridicata . Cum insa toate cele sapte chakre principale se gasesc amplasate in corpul eteric, este firesc sa acordam o importanta prioritara acestui corp subtil atunci cand dorim sa activam chakrele sau cand dorim sa le ridicam vibratia. Iar corpul eteric fiind singurul corp subtil cu o vibratie apropiata de natura materiala isi poate ridica vibratia  pe cale materiala prin ingrijirea corpului fizic de unde isi trage marea parte a energiei sale. Procedura, pe cat de simpla, pe atat de greu de respectat este pentru majoritatea oamenilor. Ne referim aici la o alimentatie sanatoasa, cu cat mai multe produse alimentare organice de origine vegetala precum si la o ingrijire a corpului cu produse cosmetice sanatoase realizate cu cat mai multe plante. Toate cercetarile oamenilor de stiinta, au ajuns la concluzia ca vibratia corpului eteric creste atunci cand ne alimentam cu produse naturale vegetale si scade atunci cand ne alimentam cu produse vegetale infestate de substante chimice de sinteza sau ne alimentam cu produse de origine animala. Nu intampator , din cele mai vechi timpuri, a ajuns pana in zilele noastre obiceiul postului, practicat saptamanal, in care se renunta total la alimentele de origine animala si se mananca numai produse de origine vegetala, macar pentru zilele de post.  Astazi, cercetatorii au reusit cu aparatura existenta, sa masoare frecventa vibratiei pentru tot ce este viu si au determinat pentru omul sanatos o frecvanta cuprinsa intre 62 si  68 Hz. Frecventa pentru un om bolnav poate sa scada pana la 42 Hz , iar la valori sub 25 Hz incepe pericolul de deces in care valoarea  vibratiei este de 0 Hz. Plantele , legumele si fructele proaspete au vibratiile intre 20 si 27 Hz, cele uscate intre 12 si 22 Hz, iar cele procesate 0 Hz. Toate produsele de origine animala au valoarea vibrationala de 0 Hz. De retinut ca alimentele cu vibratie foarte scazuta, introduse in organism vor scade vibratia organismului, un exemplu fiind cafeaua ce poate scade vibratia bautorilor inraiti de cafele sau sucuri cu cofeina, gen coca cola, cu peste 14 Hz.

Sa nu uitam si faptul ca majoritatea oamenilor din zilele noastre au un regim de viata sedentar, asa ca o activitate fizica cat mai constant practicata, se impune in aceste cazuri. In acest sens, pentru activarea chakrelor, sunt foarte indicate exercitiile de intarirea muschilor din regiunea coloanei vertebrale, unde se gasesc amplasate si principalele chakre. Recomandam cele 5 exercitii tibetane, practicate in special dimineata, timp de 15 – 20 minute, care pe langa refacerea starii normale a coloanei vertebrale ne va aduce si o stare de bine energetica. Un foarte bun efect il are, invocarea prin rugaciune a culorilor specifice fiecarei chakre, utilizand terapia corpului subtil, prin folosirea de cosmetice energizate cu cristale,  ce contribuie in mod esential la activarea chakrelor, la cresterea vibrationala a corpului eteric dar si la sanatatea corpului fizic. Cresterea vibratiei corpului eteric si activarea astfel a centrelor energetice,  se poate realiza si pe cale spirituala, prin schimbarea atitudinii noastre fata de viata relativa cotidiana.  O atitudine plina de iubire neconditionata,  cu mai multa compasiune si intelegere fata de semenii nostri pentru care sa manifestam o stare de iertare sincera si impacare lipsita de orice urma de conflict, va atrage catre corpurile subtile numai energii pozitive, ce vor transmite vibratia lor ridicata inclusiv corpului eteric. In postarile noastre viitoare, vom prezenta schema de terapie meditativa a corpului subtil, pentru activarea chakrelor, utilizand cosmeticele naturale Helios, energizate cu cristale din pietre pretioase.

Vă invităm la cursurile noastre de meditație și vindecare spirituală!

Cursurile ThetaHealing® din luna februarie 2016

Cursurile ThetaHealing® din luna martie 2016

Cursurile ThetaHealing® din luna aprilie 2016

Cursurile ThetaHealing® din luna mai 2016

Bio Vivo                      

Acest articol a fost publicat în Viata spirituala și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Activarea centrelor energetice ale omului – chakrele

  1. jurnalcarmenbadescu zice:

    Bine ati venit Biovivo pe blogul meu carmenbadescu.wordpress.com-Fapte Reale !
    Va citesc si eu cu mult entuziasm pentru ca sunt adepta unei alimentatii si vieti sanatoase, adica BIO.
    Va multumesc din suflet pentru ca sunteti deja fanii mei si imediat ce voi instala winget-urile vom fi in legatura permanenta.
    Eu sunt la inceput si ma straduiesc sa intru in ritmul vietii virtuale, cu tehnica vreau sa spun.
    Imi place mult Biovivo !!! Toate articolele sunt interesante pentru ca iubesc viata Bio !
    Mult succes si popularitate va doresc!

    Carmen Badescu – http://carmenbadescu.wordpress.com – Fapte Reale

    Apreciat de 1 persoană

  2. Biovivo zice:

    Suntem foarte bucurosi pentru ca impartasesti aceleasi idei despre viata
    sanatoasa ca si noi. Iti multumim pentru vizita si pentru aprecieri.Si noi te urmarim cu mare placere si ne bucuram de toate Faptele Reale si articolele tale scrise din suflet si cu multa iubire.
    Cu drag pentru bio,
    BIO VIVO

    Apreciat de 1 persoană

  3. pentruvoi zice:

    Sunt atât de interesante articolele…încât nu mă mai pot opri din citit. Mulţumesc din suflet pentru bucuria pe care ne-o transmiţi prin ceea ce postezi. Toate cele bune!

    Apreciat de 1 persoană

  4. marcucornel zice:

    MDA. In ceea ce priveste aura energetica si relatia omului cu universul este o realitate.Eu vizualizez aceasta aura ,dar intr-un mod diferit.Un om spiritual ,adica un om pentru o sanatate fizica si spirituala trebuie sa detina in aura energetica o parte de lumina si o parte de intuneric ,nu degeaba se spune,,,inger si demon.In ceea ce priveste chacrele nu le-am folosit sau vizualizat dar tratartea si de la distanta,o fac invalluind trupul fizic in lumina energetica si inducand lumina venergetica in trupul fizic pornind de la cap.Ceea ce doresc sa spun ca am descoperit aceste abilitati fatra o initiere ,fara sa citesc despre asa ceva dar pas cu pas se observa ca ciineva sau ceva te infruma nevazut.Din proprie experienta considerr ca paranormalul este o rutina pe care trebuie sa o redescoperim

    Apreciat de 1 persoană

    • Biovivo zice:

      Multumim Cornel pentru comentariul facut si asteptam de la tine si alte
      comentarii la articolele noastre. Tu esti o fiinta evoluata spiritual,
      avand capacitati senzoriale native pe care oamenii le capata in general
      dupa multi ani de truda. Tratamentul pe care il aplici tu chakrelor este
      foarte bun dar nu poate fi aplicat de oricine. Este adevarat ceea ce simti
      si afirmi, aura energetica a omului contine o parte de lumina si o parte
      de intuneric. Nu poate exista un Dumnezeu fara un diavol. De fapt ce este
      diavolul decat umbra mitologica, ingerul cazut, dar care s-a nascut ca
      inger divin. Intr-o traducere libera, cuvantul diavol inseamna „divinul
      care nu se simte bine”. Concluzia este foarte clara chiar daca pare
      socanta: nu poate exista un Univers atat timp cat nu exista un intuneric
      ce contrasteaza cu lumina iar aura noastra nu este altceva decat o
      reproducere a Universului la alta scara.
      BIO VIVO

      Apreciat de 2 persoane

      • Ralu Daniela zice:

        🙂 Ce frumos… divinul care nu se simte bine! Excelent, exact așa este. Divinul împietrit în durerea lui… de aceea divinul care se simte bine știe ce face atunci când mângâie cu blândețea vindecătoare a iubirii pe cei contorsionați 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • Biovivo zice:

        Da, așa este. Ai atins ținta, ești chiar în centru. Doar suntem „…lunetiști perfecți…”

        Apreciat de 1 persoană

  5. Buna seara BIO VIVO,

    Felicitari pentru acest articol, foarte bun, valoros si educativ.

    Un calduros salut si urari de bine. Matei

    Apreciat de 1 persoană

    • Biovivo zice:

      Matei, iti multumim foarte mult pentru felicitari. Urarile tale calduroase ne-au umplut inimile de bucurie si sunt binevenite pe meleagurile noastre, inca friguroase. Iti uram si noi mult succes in activitate si in evolutia ta spirituala.

      BIO VIVO

      Apreciat de 1 persoană

  6. Biovivo zice:

    Multumim Lorelei! Si noi iti dorim o primavara minunata!
    Cu drag,
    Bio Vivo

    Apreciat de 1 persoană

  7. valy zice:

    Success in continuare.

    Apreciat de 1 persoană

  8. bogdan zice:

    Care sunt cele 5 exercitii tibetane? Mersi frumos si numai bine !

    Apreciat de 1 persoană

  9. Viorel zice:

    O intrebare,cum se poate ca un aliment care are vibrație 0,să-mi scadă vibrația ? Ințeleg ca alimentele cu vibrație inaltă să-mi ridice vibrația,pentru că la vibrația mea adaug și vibrația alimentului.Dar dacă e 0,cum imi poate scădea vibrația? Nu o ridică ,dar nici nu o scade.

    Apreciat de 1 persoană

    • Biovivo zice:

      Viorele, un aliment mort, fie el vegetal sau animal va avea o vibratie care intotdeauna va oscila in jurul punctului zero. Oricum va fi mult sub valoarea vibrationala a unui om viu si sanatos. La asta m-am referit cand am spus ca acel aliment are valoare vibratiei zero. Cand o coarda vibranta oscileaza intre o valoare pozitiva si una negativa, exista un moment cand trece prin zero. Asta nu inseamna ca acea coarda atunci cand trece prin zero nu mai vibreaza. Ea este in miscare mereu dar daca acea miscare se invarte in jurul punctului zero, poti spune ca are valoare zero. In articol este precizat ca valoarea vibrationala a unui om este data de media vibratiilor lui. Asa ca un aliment cu vibratia apropiata de zero va contribui la scaderea mediei vibrationale a omului respectiv.

      Apreciat de 1 persoană

      • Viorel zice:

        Vibrația omului e dată de emoția/trăirea din momentul respectiv. Emoția predominantă determină și nivelul nostru vibrațional.Vezi piramida conștiinței a lui Hawkins. Dacă, in mintea mea, o friptură imi aduce bucurie, atunci acea friptură imi va crește nivelul vibrațional pentru că asta cred eu.Adevărat,va crește pentru scurt timp,dar imi crește nu imi scade vibrația. In altă ordine de idei de regulă mâncăm,ca și cantitate, intre 0,5 și 1% din masa noastră corporală .Dacă ar fi cum spui ,atunci vibrația mâncării are o contribuție nesemnificativă la vibrația noastră,dat fiind ponderea extrem de mică in media vibrației noastră generale.

        Apreciat de 1 persoană

      • Hluscu Viorel zice:

        Vibrația omului e dată de emoția/trăirea din momentul respectiv. Emoția predominantă determină și nivelul nostru vibrațional.Vezi piramida conștiinței a lui Hawkins. Dacă, in mintea mea, o friptură imi aduce bucurie, atunci acea friptură imi va crește nivelul vibrațional pentru că asta cred eu.Adevărat,va crește pentru scurt timp,dar imi crește nu imi scade vibrația. In altă ordine de idei de regulă mâncăm,ca și cantitate, intre 0,5 și 1% din masa noastră corporală .Dacă ar fi cum spui ,atunci vibrația mâncării are o contribuție nesemnificativă la vibrația noastră,dat fiind ponderea extrem de mică in media vibrației noastră generale.  Cu admiratie, Viorel 

        From: biovivoblog To: viorel2334@yahoo.com Sent: Sunday, November 15, 2015 12:14 PM Subject: [Comentariu nou] Activarea centrelor energetice ale omului – chakrele #yiv6575675376 a:hover {color:red;}#yiv6575675376 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv6575675376 a.yiv6575675376primaryactionlink:link, #yiv6575675376 a.yiv6575675376primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv6575675376 a.yiv6575675376primaryactionlink:hover, #yiv6575675376 a.yiv6575675376primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv6575675376 WordPress.com Biovivo commented: „Viorele, un aliment mort, fie el vegetal sau animal va avea o vibratie care intotdeauna va oscila in jurul punctului zero. Oricum va fi mult sub valoarea vibrationala a unui om viu si sanatos. La asta m-am referit cand am spus ca acel aliment are valoare ” | |

        Apreciat de 1 persoană

  10. Biovivo zice:

    Hai sa punem putina ordine in comentariile noastre. Comentariul tau se referea la cum poate influienta vibratia unui aliment vegetal sau animal, vibratia omului. Am luat ca exemplu un aliment vegetal procesat prin tocare, maruntire, temperaturi ridicate. Acest aliment vegetal are acum corpul sau fizic mort. Atunci cand era viu, impreuna cu corpul sau subtil, vibratia lui era undeva intre 20 – 27 Hz. Acum, dupa traumele suferite prin procesare, dupa starile emotionale negative prin care a trecut, valoarea vibrationala a acestui aliment este mult scazuta fata de starea lui vie. Eu am apreciat-o ca fiind zero. Daca luam ca exemplu un aliment de origine animala, situatia este si mai tragica. Starile emotionale ale animalului inainte de a fi sacrificat sunt mult mai puternice decat ale plantei, ca sa nu mai vorbim de intreaga incarcatura a corpului sau emotional. Ei bine noi oamenii, desi suntem, cum se mai spune, fiinte inteligente, introducem in organism aceste alimente cu un continut energetic mult scazut fata de continutul energetic al fiintei noastre vii. Este evidenta influienta negativa a starii noastre vibrationale. Nu discutam de cantitatea fizica a alimentului respectiv in raport cu greutatea fizica a corpului omenesc. Aici discutam de starile energetice. Sigur ca starea noastra emotionala ne da valoarea vibratiei la trairea momentului respectiv. Ei bine, daca un om mananca zilnic, unii chiar de trei ori pe zi, timp de zeci de ani carnea animalelor crescute si sacrificate intr-un mod traumatizant, ( vezi cazul bateriilor de pasari), sau vegetale procesate in instalatii sofisticate cu amestecuri de substante chimice obtinute prin sinteza, subconstientul sau va contine in mod implicit toate energiile de joasa vibratie a acestor alimente animale si vegetale. Acesta era de fapt mesajul pe care am vrut sa-l transmit la finele articolului despre activarea centrelor energetice le omului – chakrele. Astept in continuare comentariile tale, cu multa iubire.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu