Carpaccio de vinete

Carpaccio este numele internațional al unui fel de mancare tipic italian făcut cu carne cruda. Acest fel de mancare bazat pe o specialitate de carne din Piemont, a fost inventat si popularizat de Giuseppe Cipriani iar denumirea sa a fost aleasa după Vittore Carpaccio, un pictorul venețian cunoscut pentru folosirea tonurilor de roșu și alb in picturile sale.
Un fel de mâncare sănătos și  ușor, care se recomandă primăvară și vară, când avem legume bio proaspete este carpaccio de legume, o modalitate de a te bucura de legumele proaspete fără a le distruge savoarea și proprietățile.
Astăzi vă prezentăm rețeta de Carpaccio de vinete, inspirată din cartea „The Art of Raw Living Food”.
Ingrediente:
2 buc. vinete
200 g. Roșii uscate (https://mypassioniscooking.wordpress.com/2014/08/06/rosii-uscate-ca-la-soare/)
200 g. Ulei de măsline extravirgin presat la rece
5 căței de usturoi
1 linguriță sare roz de Himalaya
Busuioc proaspăt pentru ornat
Spălam vinetele, le tăiem pe lungime iar apoi transversal în felii de 3-4 mm.

taiem vinetele in felii de 3-4 mm
Combinăm într-un blender roșiile uscate, uleiul, sarea și usturoiul. Punem feliile de vinete într-un vas și turnăm sosul peste ele. Lăsăm vinetele la marinat minim 1 oră.

punem vinetele la marinat
Așezam vinețele marinate în tăvițele de deshidratare acoperite cu hârtie de copt și deshidratăm la 40 ° C timp de minim 2 ore.

asezam feliile de vinete in tavitele de deshidratare

Prin deshidratare vinetele devin moi și suculente.
Așezam feliile de vinete pe un platou, asezonăm cu piper proaspăt măcinat și presărăm frunzele de busuioc.

Vă dorim Poftă Bună!

carpaccio de vinete

Acest articol a fost publicat în Gustari raw vegane, Retete și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Carpaccio de vinete

  1. biaskitchen zice:

    Reblogged this on mypassioniscooking and commented:
    O gustare extrem de savuroasa!

    Apreciază

  2. ricamihai13 zice:

    foarte atrăgător, cred c-o să-l încerc 🙂

    Apreciază

  3. Reblogged this on Choices in my life and commented:
    Yummy!

    Apreciază

Lasă un comentariu