Legume marinate

O metodă rapidă și ușoară de a îmbunătăți textura și savoarea legumeor este marinarea.

Legumele cel mai ușor de marinat sunt cele făinoase, care absorb ușor marinata, cum ar fi: dovlecei, vinete, ardei grași, ciuperci.

Ingrediente:

2 buc. zucchini

3 buc. ardei capia

250 g. ulei de măsline extravirgin presat la rece

6 căței de usturoi

1 linguriță nectar de agave

1 linguriță sare roz de Himalaya

Tăiem dovleceii felii subțiri și ardeii rondele.

punem dovleceii la marinatpunem ardeii la marinat

Preparăm marinata amestecând într-un blender uleiul cu usturoi, sare și nectarul de agave.

Turnăm marinata peste legume și lăsăm legumele în marinată timp de 1 oră.

Așezam legmele în tăvița de deshidratare și deshidratăm timp de 2 ore la 40 ° C.

punem dovleceii si ardeii la deshidratat

Legumele trebuiesc deshidratate doar atât de mult cât să li se înmoaie textura, astfel încât să absoarbă bine marinata dar să nu-și piarta conținutul de apă.

legume marinate

Majoritatea legumelor au nevoie de 2 ore pentru a căpăta textura ideală, cu cât le ținem mai mult timp în aparatul de deshidratare cu atât capătă o aromă mai intensă dar și textură lor devine mai uscată.

Poftă Bună!

Acest articol a fost publicat în Gustari raw vegane, Retete și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Legume marinate

  1. biaskitchen spune:

    Reblogged this on mypassioniscooking and commented:
    Marinarea este o metoda rapida si usoara de a schimba texturalegumelor si de a le imbogati savoarea!

    Apreciază

  2. Pingback: Samosa raw vegana | biovivoblog

  3. camelia spune:

    parca e cam mult ulei pentru cantitatea de legume..

    Apreciază

  4. Biovivo spune:

    Legumele fiind deshidratate dupa marinare, uleiul va inlocui apa eliminata prin deshidratare.La temperatura de 40 – 45 de grade, apa se evapora mai repede decat uleiul, dar totusi se evapora si din ulei ceva. Astfel capata o textura deosebita si un gust minunat. Si apoi legumele trebuie sa poata face un pic de baie in ulei pentru a se marina. Ele nu trebuie sa suga tot uleiul din baie, le scoti cand gustul este pe placul tau. Daca vrei, poti folosi uleiul condimentat ramas la o salata, dupa preferinte.

    Apreciază

  5. Pingback: Raw Vegan Party! | biovivoblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s